NOVÁ letná ponuka Kafe Scherz

Pripravujeme
18.6.2012
Milí návštevníci,

od mája máme pre Vás v Kafe Scherz špecialnu LETNÚ PONUKU!!!

Pre pivárov sme pripravili ponuku noveho piva ZLATOVAR. Je to pivo malého pivovaru Nymburg, jedenásť stupňové, známe tiež ako Postrižinská jedenástka za 1,50 euro.

Podávať budeme tiež 10 druhov kopčekovej zmzliny. Okrem klasických príchutí sa možete tešiť na úplne Špeciality ako mojito zmrzlina alebo jogurtovo čučoriedkova a dalšie. Jedna porcia je 0,50 euro.

Od 2. mája sme KAŽDÚ STREDU zahájili aj grilovaciu sezónu!!!

Zadná terasa Kafe Scherz je otvorená KAŽDÝ DEŇ do 1,00hod.

V novej letnej ponuke máme aj ružové víno, čerstvé štavy a POZOR: čerstvé ovocné SMOOTHIES, konkretne mangové, ribezlové a ctronov-bazalkové a LIMONÁDY - zázvorová, uhorková a bazovo-jablková!!!

A taktiež ďalšie belgické ŠPECIÁLY:

Chimay Rouge/Bruin

Trapista medenej farby s ľahkou ovocnou arómou s nádychom marhule a čiernych ríbezlí.

V chuti sú ovocné stopy, ktoré vyvažuje príjemná horkosť a suché korenisté zakončenie.

Opátstvo Abbaye de Notre Dame de Scourmont bolo založené v roku 1850. V roku 1862 bol otvorený pivovar, ktorý poskytoval mníchom obživu a prinášal opátstvu finančné príjmy. Od roku 1925 sa začali komerčne predávať pivá Chimay. Po tom, čo mnísi vybudovali ziskový podnik, ktorý je momentálne najväčším zamestnávateľom regiónu, sa mnísi vrátili k bohoslužbám a pivovar funguje ako samostatná firma.

a

Duvel

"Diabolské pivo!", poznamenal niekto v pivovare pri prvej várke. Odtiaľ pochádza flámsky názov Duvel (diabol).

V období, keď boli v Belgicku v móde britské pivá, vyrábal rodinný pivovar Moortgat v Breendonku, severne od Bruselu, škótsky ale fermentovaný kvasinkami z pivovaru McEwan's. Neskôr sa rozhodlo o obnove výroby tohoto piva s tým, že budú zachované základné charakteristiky, t.j. použitie rovnakých kvasiniek, vrchné kvasenie a vysoká stupňovitosť, avšak s použitím svetlého sladu.

Pivo je chmelené žateckým a štajerským chmeľom, ktoré mu dodáva silnú arómu. Je extrémne voňavé, aróma pripomína pomarančovú kôru, hruškovú brandy, zelené jablká a lahodnú, kôstkovú horkosť. Celá výroba, od várky cez studené kvasenie a zrenie, trvá viac ako tri mesiace. Aj napriek vysokému obsahu alkoholu je osviežujúce a ľahko pitelné.

Srdečne pozývame!!!

Copyright © 2007–2010 Scherz, s.r.o.
Powered by Metafox CMS of Platon Group